Η Ομάδα

Executive Chef - Asterios Koustoudis - GB Roof Garden Restaurant at Hotel Grande Bretagne in Athens

Αστέριος Κουστούδης

Executive Chef

Ο ταλαντούχος Αστέριος Κουστούδης, είναι ο Executive Chef των Ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία και King George. Βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin, έχει ως φιλοσοφία τη λιτή κουζίνα, με έμφαση στην καλή ποιότητα των πρώτων υλών και την άριστη τεχνική με τελικό στόχο καθαρές γεύσεις και εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Έχοντας πολυετή εμπειρία στη μεσογειακή και ελληνική γαστρονομία, ο Αστέριος Κουστούδης έρχεται να δώσει μια σύγχρονη νότα στην κουζίνα των δυο πολυτελών ξενοδοχείων που αντανακλά τις γεύσεις κάθε εποχής.

Ο Αστέριος Κουστούδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978. Αφού ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του σε σχολές μαγειρικής στην Ελλάδα και παρακολούθησε σεμινάρια στο Παρίσι, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις μαγειρικές του ικανότητες εργαζόμενος σε κορυφαία εστιατόρια και ξενοδοχεία. Κάποια από αυτά είναι το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», το «Αγιολί» στο ξενοδοχείο Electra Palace της Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και το ξενοδοχείο Πεντελικόν, όπου και βραβεύτηκε με ένα αστέρι Michelin για την ελληνική μεσογειακή κουζίνα του στο εστιατόριο «Vardis». Έχει συμβάλλει ενεργά στην προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας λαμβάνοντας μέρος σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς μαγειρικής κατακτώντας ανώτατες διακρίσεις.

Alexandros Koskinas Chef de Cuisine at Tudor Hall Restaurant Athens - Hotel King George A Luxury Collection

Αλέξανδρος Κοσκινάς

Chef de Cuisine

Ο Chef de cuisine του King George, Αλέξανδρος Κοσκινάς μετά από πολύχρονη επιτυχημένη πορεία στην Ελληνική σκηνή των εστιατορίων απέκτησε δικαιωματικά τα ηνία του εστιατορίου Tudor Hall.

Έχοντας εργαστεί στα καλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας, καθώς και σε πολλαπλά πεντάστερα resorts, γνωρίζει τι σημαίνει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. Με σκοπό τον εμπλουτισμό των γνώσεων του, έχει παρακολουθήσει επίσης σεμινάρια από πασίγνωστα εστιατόρια όπως το ‘Café de la Paix’ στο Παρίσι.

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς ειδικεύεται στην Ελληνική κουζίνα και τις παραδοσιακές γεύσεις. Η καθημερινή του πρόκληση είναι η εκτέλεση παραδοσιακών συνταγών από διάφορα μέρη της Ελλάδος με μία μοντέρνα παραλλαγή, προσπαθώντας να συνδυάσει την νοσταλγία και το συναίσθημα της σπιτικής κουζίνας με την φρεσκάδα και την κομψότητα της σύγχρονης.

Βασικό μυστικό της επιτυχίας του είναι η χρήση φρέσκων εποχιακών λαχανικών και πρώτων υλών. Όσοι έχουν δοκιμάσει τις δημιουργίες του μιλούν για αυθεντικές μυρωδιές και γεύσεις.

Vangelis Psofidis Head Sommelier at the Tudor Hall Restaurant at Hotel King George Athens

Ευάγγελος Ψωφίδης

Head Sommelier

Ο Ευάγγελος Ψωφίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Ηράκλειο Κρήτης και κατόπιν εργάστηκε σαν εκπαιδευόμενος σε μεγάλη αλυσίδα ξενοδοχείων στην Αθήνα. Κατόπιν εργάστηκε στο εστιατόριο «48 The Restaurant».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο εστιατόριο 48 ξεκίνησε τις σπουδές του πάνω στο κρασί και στα αποστάγματα φοιτώντας στον εκπαιδευτικό οργανισμό «Wines and Spirits Education Trust» όπου και αποφοίτησε με τον τίτλο «Advanced Certificate in Wines and Spirits» καθώς και με τον τίτλο του «Professional Certificate in Spirits». Το πάθος του για τα κρασιά και τα αποστάγματα τον οδήγησε στο να παρακολουθήσει σεμινάρια με αντικείμενο τα κρασιά της Βουργουνδίας από καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου όπως η Serena Sutcliffe MW και ο David Peppercorn MW και σεμινάρια με θέμα τους κορυφαίους οίκους Σαμπάνιας από την κορυφαία παγκοσμίως στο είδος της Essi Avellan MW.

Από το 2006 εργάζεται για το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και από το 2009 ανέλαβε τη συντήρηση του Cellar καθώς και την δημιουργία και επιμέλεια της κάρτας κρασιών των εστιατορίων GB Roof Garden και GB Corner.

Στόχος του είναι, όπως ο ίδιος λέει, η απεικόνιση, στη λίστα κρασιών του ξενοδοχείου, των μεγαλύτερων οινοπαραγωγικών περιοχών του πλανήτη μέσα από τις επιλογές κρασιών που χαρακτηρίζουν και περιγράφουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά των περιοχών αυτών.


Εστιατόριο Tudor Hall, Αθήνα

Βασιλέως Γεωργίου 3 Α - Ξενοδοχείο King George AthensΑθήναGR

+302103330265 +302103222210 Hours of Operation

Hours of Operation
Κλείσιμο
  • Πρωινό 06:30 - 11:00
  • Γεύμα 13:00 - 18:00
  • Δείπνο 18:00 - 00:15 (τελευταία παραγγελία)
Reservations
Κοινή χρήση
Κλείσιμο